PRIVACYVERKLARING – Toepassing

SAMENVATTING: 2-MINUTEN LEESTIJD

We nemen onze verplichting om uw privacy te beschermen serieus!
Daarom bieden wij u deze samenvatting van 2 minuten, waarin de nodige informatie is opgenomen over hoe wij uw Persoonsgegevens verwerken.

Wat u moet weten:

Allereerst: u blijft altijd de controle over uw gegevens behouden.

Op wie is deze Privacyverklaring van toepassing?

Deze verklaring is van toepassing op elke persoon wiens Persoonsgegevens we kunnen verzamelen, gebruiken of op een andere manier verwerken tijdens het gebruik van onze webgebaseerde Toepassing.

Welke informatie verzamelen we over u?

  • Uw accountgegevens
  • Uw fietsgegevens
  • Informatie over hoe u gebruik maakt van onze Toepassing
  • Verzekeringsgerelateerde gegevens, indien van toepassing

Waarom verzamelen we deze informatie?

  • Om u toegang te geven tot onze webgebaseerde Toepassing via een persoonlijk gebruikersprofiel en account
  • Om onze diensten te verlenen
  • Om onze diensten te verbeteren, technische ondersteuning te bieden en de functionaliteit en veiligheid van onze Toepassing te waarborgen
  • Om gepersonaliseerde verzekeringsvoorstellen van onze partnerverzekeraars aan te bieden, indien gevraagd

Wie heeft toegang tot uw gegevens?

  • Alleen het relevante deel van ons team heeft toegang tot de informatie die u ons verstrekt.
  • We maken gebruik van leveranciers en dienstverleners, zoals beveiliging, hosting en digitale oplossing providers, die wettelijk verplicht zijn om uw privacy te waarborgen.
  • Als u op ‘verzekering aanvragen’ klikt, worden uw gegevens gedeeld met de verzekeraar die door de fietsenwinkel is geselecteerd voor het aanbieden van een verzekeringsvoorstel. Elke verzekeraar is verantwoordelijk voor zijn eigen gegevensverwerking.

Wat kunt u controleren?

Op elk moment kunt u verzoeken om uw gegevens te wijzigen, te verwijderen of een kopie ervan te verkrijgen. Volg hiervoor de procedure die in onze volledige Privacyverklaring is beschreven onder Artikel 5.7.

Wat doen we om uw gegevens te beschermen?

  • We hebben passende veiligheidsmaatregelen aangenomen op technisch en organisatorisch niveau.
  • Uw gegevens worden opgeslagen op servers met hoge beveiliging binnen de Europese Unie.
  • We gebruiken uw gegevens alleen in overeenstemming met de AVG, met behulp van state-of-the-art software en beveiligingsoplossingen.

Als u meer wilt weten: nodigen wij u uit om de volledige Privacyverklaring hieronder te lezen, die alles verder in detail uitlegt.


PRIVACYVERKLARING – Toepassing

Velopass maakt het een prioriteit om de privacy van de gebruikers van zijn Toepassing te respecteren. We zijn er aan verbonden uw Persoonsgegevens met de grootste vertrouwelijkheid te behandelen, in overeenstemming met de toepasselijke wetgeving inzake gegevensbescherming en deze Privacyverklaring.

Deze Privacyverklaring heeft tot doel u op een transparante manier te informeren over de Persoonsgegevens die we verzamelen, het doel van de verzameling, de manier waarop we deze gebruiken, en de rechten die u heeft met betrekking tot de verwerking van deze Persoonsgegevens.

U bent niet verplicht om ons uw Persoonsgegevens te verstrekken, maar in sommige gevallen kan het weigeren om bepaalde informatie te verstrekken ons beletten om de gevraagde diensten te verlenen.

Velopass behoudt zich het recht voor deze Privacyverklaring te wijzigen en bij te werken door een herziene versie in de toepassing te plaatsen. We raden u aan deze verklaring regelmatig te bekijken om op de hoogte te blijven van eventuele wijzigingen.

Als u vragen heeft, neem dan contact met ons op via: support@velopass.com.


ARTIKEL 1 – ALGEMEEN

Velopass BV, gevestigd aan de Stokerijstraat 29 (box a1), 2110 Wijnegem, België, is verantwoordelijk voor uw Persoonsgegevens als Verantwoordelijke, ook via het gebruik van onze webgebaseerde Toepassing.

We verwerken uw Persoonsgegevens in overeenstemming met:

  • De EU-Verordening (AVG)
  • Toepasselijke Belgische wetten en regelgeving inzake gegevensbescherming

Door toegang te krijgen tot of gebruik te maken van onze Toepassing, stemt u in met de voorwaarden die in deze Privacyverklaring zijn uiteengezet.


ARTIKEL 2 – WELKE PERSOONSGEGEVENS VERZAMELT VELOPASS?

Velopass kan de volgende categorieën Persoonsgegevens verwerken:

Gegevenscategorie Details Context
Categorie 1: Accountgegevens Voornaam en achternaam, e-mailadres, wachtwoordhash, telefoonnummer, adres (optioneel), foto (optioneel) Verzameld wanneer u uw gebruikersprofiel aanmaakt. Optionele accountgegevens worden verwerkt als ze zijn toegevoegd.
Categorie 2: Fietsgegevens Merk, framennummer, type (handmatig/electric), model, framemateriaal, verkoopprijs, wielgrootte (optioneel) Verzameld om fietsgerelateerde diensten en functionaliteiten te bieden. Optionele gegevens kunnen worden toegevoegd.
Categorie 3: Gebruiksgegevens Gebruikte functies, apparaatinformatie, technische feedback Verwerkt om onze diensten te verbeteren, technische ondersteuning te bieden en veiligheid te waarborgen.
Categorie 4: Verzekeringsgegevens Voornaam en achternaam, e-mailadres, adres, land, postcode, fietsmerk, framennummer, type (handmatig/electric), verkoopprijs Alleen gedeeld als u op ‘verzekering aanvragen’ klikt om een aanbod van onze partnerverzekeraar aan te vragen.
Categorie 5: FNUCI-gegevens Fietsidentificatiegegevens die vereist zijn voor FNUCI (Fichier National Unique des Cycles Identifiés) Voor stickers die beginnen met ‘VP..’, worden uw fiets- en eigenaren gegevens geregistreerd in de FNUCI zoals wettelijk vereist.

ARTIKEL 3 – DE JURIDISCHE GRONDEN EN DOELEN VAN GEGEVENSVERWERKING

We verwerken uw Persoonsgegevens alleen met een specifiek doel en een wettelijke basis. De specifieke doelen zijn hieronder uiteengezet:

3.1 Algemene doeleinden

Gegevens Juridische basis Doel
Categorie 1: Accountgegevens Noodzakelijk voor de uitvoering van een contract (Art. 6.1, b) AVG) Om uw gebruikersprofiel in de Toepassing aan te maken en te beheren.
Categorie 2: Fietsgegevens Noodzakelijk voor de uitvoering van een contract (Art. 6.1, b) AVG) Om fietsgerelateerde diensten te verlenen in overeenstemming met de Gebruiksvoorwaarden.
Categorie 3: Gebruiksgegevens Gerechtvaardigd belang (Art. 6.1, f) AVG) Om onze diensten te verbeteren, technische ondersteuning te bieden en veiligheid te waarborgen.
Categorie 4: Verzekeringsgegevens Expliciete toestemming (Art. 6.1, a) AVG) en contractuitvoering (Art. 6.1, b) AVG) Om noodzakelijke Persoonsgegevens met een verzekeraar te delen, maar alleen nadat u op ‘verzekering aanvragen’ klikt voor een aanbod.
Categorie 5: FNUCI-gegevens Wettelijke verplichting (Art. 6.1, c) AVG) Om te voldoen aan de wettelijke vereisten voor fietsregistratie in de FNUCI voor stickers die beginnen met ‘VP..’.

3.2 Verzekeraars

Velopass werkt samen met meerdere verzekeringsmaatschappijen. Wanneer u een verzekeringsvoorstel aanvraagt door op de optie ‘verzekering aanvragen’ te klikken, deelt Velopass de relevante gegevens met de geselecteerde verzekeraar die door de fietsenwinkel is gekozen om u een verzekeringsquote te bieden.

Let op:

  • Uw gegevens worden alleen met de verzekeraar gedeeld als u expliciet op de optie klikt om een verzekering aan te vragen.
  • De verzekeraar van wie u een aanbod ontvangt, wordt geselecteerd door de fietsenwinkel.

ARTIKEL 4 – MET WIE DELEN WE UW GEGEVENS?

Velopass deelt uw Persoonsgegevens alleen met derden als dit strikt noodzakelijk is voor het verlenen van onze diensten of met uw toestemming. We kunnen uw gegevens delen met de volgende categorieën ontvangers:

Ontvanger Categorie Doel
Dienstverleners We schakelen vertrouwde derde partijen in om onze diensten te ondersteunen (bijv. hosting, beveiliging).
Verzekeraars Alleen nadat u op ‘verzekering aanvragen’ heeft geklikt, delen we uw verzekeringsgerelateerde gegevens met de door de fietsenwinkel geselecteerde verzekeraar.
FNUCI-autoriteiten Vereiste registratiedetails worden gedeeld met de relevante autoriteiten voor wettelijke naleving.

Velopass deelt uw gegevens niet met ongeautoriseerde partijen en werkt alleen samen met partners die voldoen aan de AVG.


ARTIKEL 5 – HOE LANG BEWAREN WE UW GEGEVENS?

We bewaren uw Persoonsgegevens zo lang als nodig is om het doel te bereiken waarvoor ze zijn verzameld. Verschillende categorieën gegevens worden gedurende verschillende perioden bewaard, afhankelijk van wettelijke verplichtingen en operationele vereisten.

Gegevenstype Bewaarperiode
Accountgegevens Zolang uw account actief is of zoals vereist voor wettelijke verplichtingen.
Fietsgegevens Gedurende de tijd dat u gebruik maakt van uw account of totdat u de gegevens verwijdert.
Gebruiksgegevens Behouden voor analyse en verbeteringen, anoniem opgeslagen na een bepaalde periode.
Verzekeringsgegevens Behouden totdat u uw toestemming intrekt of het proces voor het verzekeringsaanbod is voltooid.
FNUCI-gegevens Behouden zolang als wettelijk vereist voor registratie in de FNUCI.

ARTIKEL 6 – WELKE RECHTEN HEBT U?

Als gebruiker heeft u verschillende rechten onder de AVG, waaronder:

  • Recht op toegang: U kunt een kopie van de Persoonsgegevens die we over u verwerken opvragen.
  • Recht op rectificatie: U kunt correctie van onjuiste of onvolledige gegevens aanvragen.
  • Recht op verwijdering: U kunt verwijdering van uw gegevens aanvragen wanneer deze niet langer nodig zijn.
  • Recht op gegevensoverdraagbaarheid: U kunt een kopie van uw gegevens in een gestructureerd, machineleesbaar formaat aanvragen.
  • Recht om toestemming in te trekken: Als de gegevensverwerking op toestemming is gebaseerd, kunt u deze op elk moment intrekken.

Om uw rechten uit te oefenen, neemt u contact met ons op via support@velopass.com. U heeft ook het recht om een klacht in te dienen bij de Gegevensbeschermingsautoriteit.


ARTIKEL 7 – VEILIGHEID

We nemen passende technische en organisatorische maatregelen om uw gegevens te beschermen tegen ongeautoriseerde toegang, verlies en misbruik. Dit omvat gegevensversleuteling, toegangscontrolemaatregelen en regelmatig bijgewerkte beveiligingsprotocollen.


ARTIKEL 8 – CONTACTEER ONS

Als u vragen of opmerkingen heeft over deze Privacyverklaring, of als u uw rechten wilt uitoefenen, neem dan contact op met onze Functionaris voor Gegevensbescherming via support@velopass.com.

Deze Privacyverklaring is voor het laatst bijgewerkt op 02/10/2024.

Mijn fiets
op mijn naam