Veelgestelde vragen

Wat als iemand de chip verwijdert?

Tijdens het registreren van je fiets op Velopass vragen we je het merk en frame nummer in te geven (dit zijn verplichte velden). De Velopass chip maakt zichtbaar dat het om een beveiligde/geregistreerde fiets gaat, en zorgt dat hij gemakkelijk uitleesbaar is. Als iemand de Velopass sticker van de fiets verwijderd is de fiets altijd nog via de merk & frame nummer combinatie terug te vinden. Vergelijk het met de nummerplaat/kenteken van een auto. Als die verwijdert wordt kan nog steeds via het chassisnummer/framenummer de geregistreerde eigenaar gevonden worden.

 

Kan ik een nieuwe sticker/chip bestellen als deze verwijderd is?

Dat kan zeker. Je kunt gewoon een nieuwe sticker bestellen op deze website. Vervolgens log je in op je account, selecteer je de betreffende fiets en klik je op chip vervangen.

 

Kan ik mijn Velopass overdragen aan een volgende eigenaar?

Je kunt het eigenaarschap van de fiets overdragen aan een ander persoon. Na het inloggen op het platform selecteer je de betreffende fiets. Vervolgens klik je op fiets overdragen naar nieuwe eigenaar. (deze functionaliteit is eind juli beschikbaar).

 

Wat is het verschil tussen Velopass en het graveren van mijn rijksregister/BSN nummer

Tenzij dit door de fabrikant zelf gedaan is vervalt de garantie op het frame zodra er iets ingegraveerd wordt. Graveer je dus na de aankoop van je fiets iets in het frame, bijvoorbeeld je rijksregisternummer, dan vervalt je garantie op de fiets. Bij het plaatsen van een Velopass sticker ontstaat er geen (blijvende) schade aan de fiets mocht de sticker ooit verwijdert worden. Bovendien maakt graveren je fiets onverkoopbaar gezien je persoonlijk rijksregister nummer onverwijderbaar is aangebracht.

 

Ik probeer in te loggen op de Velopass app maar dit lukt niet

De app die te vinden is in de verschillende app winkels is de Velopass PRO app. Deze app is alleen voor gebruik door fietswinkels en is niet geschikt voor consumenten. Als consument dien je enkel gebruik te maken van https://www.velopass.com

 

Mijn fiets
op mijn naam