Veelgestelde vragen

Wat als iemand de sticker verwijdert?

Bij het registreren van je fiets op Velopass vragen we je het merk en frame nummer in te geven (dit zijn verplichte velden). Wanneer iemand de Velopass sticker van de fiets verwijdert kan je de fiets nog altijd via de merk & frame nummer combinatie terugvinden. De Velopass chip maakt zichtbaar dat het om een beveiligde/geregistreerde fiets gaat, en zorgt dat hij gemakkelijk uitleesbaar is. Vergelijk het met de nummerplaat/kenteken van een auto. Als die verwijdert wordt kan nog steeds via het chassisnummer/framenummer de geregistreerde eigenaar gevonden worden.

 

Kan ik een nieuwe sticker bestellen als deze verwijderd is?

Dat kan zeker. Je kan gewoon een nieuwe sticker bestellen op deze website. Vervolgens log je in op je account, selecteer je de betreffende fiets en klik je op “chip vervangen”.

 

Kan ik mijn Velopass overdragen aan een volgende eigenaar?

Je kan het eigendom van de fiets overdragen aan een iemand anders. Je logt eerst in op het platform en selecteert de betreffende fiets. Vervolgens klik je op “eigendom overdragen”.

Hoe werkt Velopass samen met het Belgisch Nationaal fietsregister (MyBike)?

Je kan de Velopass ID gebruiken om je fiets te registreren in het Belgisch nationaal fietsregister (MyBike).

 

Wat is het verschil tussen Velopass en het graveren van mijn rijksregister/BSN nummer

Tenzij dit door de fabrikant zelf gedaan is, vervalt de garantie op het frame zodra een fiets gegraveerd wordt. Graveer je na de aankoop van je fiets iets in het frame, bijvoorbeeld je rijksregisternummer, dan vervalt je garantie dus op de fiets. Bij het plaatsen van een Velopass sticker ontstaat er geen (blijvende) schade aan de fiets mocht de sticker ooit verwijderd worden. Bovendien maakt graveren je fiets onverkoopbaar gezien je persoonlijk rijksregisternummer niet verwijderbaar is aangebracht.

 

Ik probeer in te loggen op de Velopass app maar dit lukt niet

De app die te vinden is in de verschillende app winkels is de Velopass PRO app. Deze app is alleen voor fietswinkels en is niet geschikt voor consumenten. Als consument dien je enkel gebruik te maken van https://velopass.com

 

Ik koop een tweedehands fiets geïdentificeerd met Velopass van een privépersoon

Als je een tweedehands fiets koopt, moet je twee dingen doen. Ten eerste, voor je koopt, controleer de staat van de fiets door de QR-code te scannen of door het te controleren op onze website. Als je de fiets eenmaal hebt, zorg er dan voor dat de vorige eigenaar het eigendom aan jou overdraagt.

 

Mijn fiets
op mijn naam